Sunnuntain pitkä lenkki tuli juostua kaverin kanssa varsin yllätyksellistä reittiä. Tomi oli näppäillyt meille 22 kilometrin reitin Komoot-palveluun. Komoot suunnittelee reitin teitä ja polkuja pitkin käyttäjän antamien kohdepisteiden mukaan.

Osa reiteistä oli tuttuja Porin metsän maastoja, mutta Länsi-Porista Susisuolle suuntautuva osuus oli itselleni täysin tuntematonta. Komootin ennakkostatistiikassa reitistä noin kaksi kilometriä olikin luokiteltu kategoriaan unknown.

Tomi lähetti minulle reitin gpx-tiedoston, jonka latasin Suunto 9 -kelloon. Seurasimme etenemistä siitä ja samalla puhelimen Komoot-sovelluksesta. Navigointi onnistui kellolla varsin hyvin, mutta jokusessa tienhaarassa ja tiheämpien polkuverkostojen kohdalla täytyi reittiä tarkastella Komootista.

Komoot tarjoili Susisuolle mentäessä kerrassaan erinomaisia metsäpolkuja. Kääntöpisteemme oli käytännössä Susisuon majalla. Sieltä suunnattiin kohti Raumantietä, jonka ylitettyämme kuljettiin Porin metsän läpi takaisin lähtöpisteeseen.

Metsäpoluilla.

Pieni ennakkopelko oli, että Komootin suunnittelemalla reitillä on laajoja mutavellipeltoja tai vaikkapa rakennustyömaiden tuottamia esteitä. Yhden metsäpolun varella oli useita kaatuneita puita ja sen suuremmilta esteiltä vältyttiin.

Polvi sanoi en tuu

Noin 15 kilomerin kohdalla vasen polvi alkoi kipuilla. Ei ole aiemmin kipuillut. Virittelin ympärille elastista tukisidettä. Se rajoitti liikkuvuutta, mutta muita vaikutuksia ei juuri ollut.

Hidastuvaa juoksutahtia tuli pidettyä yllä vielä neljästä viiteen kilometriä ennen päämäärän saavuttamista, sitten oli pakko kävellä.

Tätä kirjoittaessa kävely tuottaa kipua polven ulkosyrjään. Nukkuminen sujui siten, että aina kääntyessäni heräsin polven jomotukseen.

Polven rasitusvammat ovat itselleni uusi juttu. Täytyy perehtyä tarkemmin, mistä voisi olla kyse.

Muokkaus 12.6.: Pidin kaksi viikkoa taukoa ja kokeilin juoksua varovasti. Polveen alkoi sattua kuuden kilometrin jälkeen. Pidin taukoa toiset kaksi viikkoa ja vahvistin jalkalihaksia kevyellä treenillä. Kesäkuun alussa kipua ei enää tuntunut ja juoksu on jatkunut.

Päälimmäisenä reissusta jäi kuitenkin erittäin hyvä fiilis. Tekniikka toimi ja uudet reitit – etenkin hienoilla metsäpoluilla – piristävät aina kummasti!

2 vastausta artikkeliin “22 km kevätjuoksu Komootin tarjoilemana

Jätä kommentti